Prosty brzoskwiniowiec

Składniki:
Biszkopt:
*6 jaj,
*1,5 szkl mąki,
*1 szkl cukru,
*łyżeczka proszku do pieczenia,
*łyżka octu,
*łyżka oleju
Masa:
* 2 galaretki cytrynowe,
* masło roślinne,
* 2 budynie waniliowe,
*puszka brzoskwiń
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, żółtka, olej i ocet. Delikatnie wymieszać. Masę przelać do dużej formy. Piec w temp. 180 stopni ok. 40 min. Gotowy biszkopt wystudzić. Galaretki rozpuścić w pół litra wody. Budynie rozpuścić w szklance syropu z brzoskwiń. Dodać do galaretek i zagotować. Do gorącej masy dodać masło roślinne i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. Na wierzch również posmarować masą. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger