Szybki sernik pieczony z czereśniami

Szybki sernik pieczony z czereśniami



  • herbatniki kakaowe 200 g
  • margaryna 150 g
  • twaróg sernikowy piątnica 1 kg
  • 5 jaj
  • 2 budynie waniliowe w proszku
  • cukier 1 szkl
  • cukier waniliowy
  • czereśnie
Ciastka pokruszyć w blenderze. Margarynę rozpuścić i wymieszać z herbatnikami. Dno tortownicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą herbatnikową wyłożyć dno tortownicy. 
W mikserze umieścić twaróg, cukier, cukier waniliowy i budynie. Zmiksować. Następnie dodawać po jednym jajku i dalej miksować. Masę wylać na spód herbatnikowy. Czereśnie wydrylować i poukładać na naszym serniku. Piec ok. 1 h w temp 180 stopni.
Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger