Udka z kurczaka pieczone w musztardzie

Udka z kurczaka pieczone w musztardzie


Składniki:
4 udka,
4 łyżki musztardy,
4 łyżeczki przyprawy do kurczaka,
50 ml oliwy

Udka umyć, osuszyć, natrzeć oliwą. 
Musztardę wymieszać z przyprawą do kurczaka.
Musztardą natrzeć każde udko, odstawić na godzinę do lodówki.
Udka przełożyć do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika. Piec przez około 1,5 godziny.

Kapusta pekińska zasmażana

Kapusta pekińska zasmażana



Składniki:
2 kapusty pekińskie,
2 cebule,
olej,
2 kostki rosołowe,
3 łyżki mąki,
3 łyżki masła

Kapustę poszatkować. Cebulę obrać, pokroić krążki i podsmażyć na oleju. Składniki włożyć do jednego garnka, wrzucić kostki rosołowe, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. 40 min.
Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać do kapusty, wymieszać.
Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger