kurczak pieczony w maśle koperkowym

kurczak pieczony w maśle koperkowym


4 filety z piersi  kurczaka,
sól, pieprz, słodka papryka,
6 łyżek siekanego koperku,
przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku,
2 cebule dymki,
masło,
2 łyżki oleju

Filety myjemy, oczyszczamy, rozkrawamy na pół tak by powstało nam 8 kotletów. Kotlety delikatnie rozbijamy, oprószamy przyprawami. 
Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy olej, dajemy czosnek oraz łyżkę siekanego koperku i mieszamy. Układamy kotlety, posypujemy obficie koperkiem, na każdy kotlet dajemy po plasterku masła i pokrojoną w piórka cebulę.  Kotlety zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 30 min.



Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger