Biała dama z galaretką i ananasami

Biała dama z galaretką i ananasami



  • Biszkopt: 6 jaj
  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • szklanka cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa: 3 opakowania serka homogenizowanego
  • 500 ml śmietanki kremówki
  • 0,5 szkl cukru pudru
  • 3 opakowania śmietan fix
  • dodatkowo: puszka ananasów
  • 2 opakowania galaretek cytrynowych
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier, ubijać dalej.
Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem. Wszystko wymieszać i wylać na głęboką blachę. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić. Przekroić na pół.

Kremówkę ubić, dodać śmietan-fixy i ubijać dalej. Dodać serki homogenizowane i cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszać.

Na biszkopt wyłożyć połowę masy, przykryć drugim biszkoptem, wyłożyć pozostałą masę. Na wierzch poukładać plastry ananasa.

Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Całość zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger