Zupa grzybowo-pieczarkowa

Składniki:
4 dag suszonych grzybów,
30 dag pieczarek,
2 kostki bulionu grzybowego,

2 łyżki masła,
2 marchewki,
pietruszka,
zupa grzybowa Winiary,
makaron łazanki,
10 ml śmietany 18 %

Grzyby suszone opłukać, namoczyć dzień wcześniej w  0,5 l wody, pokroić.  Wodę po grzybach wlać do garnka, dolać jeszcze ok 2 l. Dodać kostki i grzyby, gotować. Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni poddusić przyprawione solą i pieprzem pieczarki. Do gotującej się zupy dodać  pieczarki oraz startą na tarce marchewkę i pietruszkę. Zupę Winiary rozmieszać w letniej wodzie, połączyć z zupą.  Gotować ok. 8 min. Do naczynka wlać śmietanę, dodać chochelkę zupy  i wymieszać, potem połączyć z gotującą się zupą, podgotować. Zupę doprawić solą i pieprzem. Łazanki ugotować w osobnym garnku. Zupę podawać z łazankami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger