Biszkopt z jabłkami

Składniki:
- szklanka cukru,
-szklanka mąki,
- 6 jajek,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 7-8 jabłek,
- 2 galaretki cytrynowe,


Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i smażymy. Dodajemy galaretki, mieszamy bardzo dokładnie, studzimy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do piany. Do piany dodajemy też żółtka, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na formę do pieczenia, wyłożoną pergaminem. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180 stopni. Gdy biszkopt będzie gotowy, studzimy go i przekrawamy na dwie części. Jabłka wykładamy na jeden placek i przykrywamy drugim.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger