Krokiety z kapustą i pieczarkami


Składniki:

Ciasto naleśnikowe:

- 500 ml mleka,

- 250 g mąki,
- 2 jajka,


- szczypta soli,

- 2 łyżki oleju do smażenia


Farsz:


- 500 g kiszonej kapusty,

- 500 g pieczarek,

- cebula,

-sól,
-pieprz


dodatkowo: jajko, bułka tarta i olej do smażenia




Mleko, mąkę, jajka, sól zmiksować na gładką masę.  Smażyć naleśniki na oleju z obu stron. Kapustę obgotować w osolonej wodzie. Odstawić do wystygnięcia, odcisnąć wodę i poszatkować.  Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć. Do cebuli dodać pieczarki i podsmażyć. Gdy woda odparuje dodać kapustę, doprawić do smaku i dusić ok 15 min.  Na każdy naleśnik nakładać farsz, zwijać krokiety. Krokiety panierować w jajku, bułce i smażyć na złoty kolor. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger