Kolorowa rozkosz

Składniki:
Biszkopt:
5 jajek
1,5 szklanki mąki tortowej
1,5 szklanki cukru pudru
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa:puszka mleka skondensowanego
5 galaretek różnego koloru ,w tym 2 tego samego (na wierzch)

Sposób wykonania: Biszkopt. Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę z białek na sztywno. Dodajemy cukier puder, mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy żółtka i lekko mieszamy. Wylewamy na blaszkę o wymiarach 35x28cm Pieczemy 30 min. Wyjmujemy i studzimy. Mleko skondensowane ubijamy na sztywno. 3 galaretki rozpuszczamy w szklance wody – każdą z osobna. Gdy wystygną do każdej dodajemy po 1/3 ubitego mleka. Dobrze mieszamy. Na biszkopt wylewamy po 3 łyżki każdej z mas zaczynając od środka. Wstawiamy na 30 min. do lodówki. 2 galaretki rozpuszczamy w wodzie (wg przepisu na opakowaniu) i wylewamy na masę. Wstawiamy do lodówki, aż do zastygnięcia galaretek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger