Sernik z masą brzoskwiniową

Składniki:
Biszkopt:
6 jaj,
szklanka cukru,
1,5 szkl mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do piecznia

Masa serowa:
1 kg twarogu  sernikowego mielonego,
3/4 szkl cukru,
margaryna,
6 jaj,
budyń śmietankowy

Masa brzoskwiniowa:
budyń śmietankowy,
2 szkl mleka,
3/4 kostki margaryny,
szklanka wody,
galaretka brzoskwiniowa

Polewa:
2 łyżki mleka,
biała czekolada,
wiórki kokosowe

Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę,  dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, wymieszać. Na końcu dodać żółtka i delikatnie wszystko razem wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Piec ok. 30 min.
Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Wkładka serowa:  Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser, żółtka, budyń oraz pianę ubitą  z białek. Wszystko razem wymieszać. Wylać na blachę z pergaminem i piec ok. 1 h. Wystudzić. 
Masa brzoskwiniowa: Galaretkę rozpuścić w szklance wody.  Budyń ugotować z 2 szklankami mleka.  Zostawić do ostygnięcia, potem utrzeć  z margaryną.  Do kremu dodać galaretkę i zmiksować razem. 
Na wkładkę serową wyłożyć połowę masę brzoskwiniowej, przykryć biszkoptem. Wyłożyć drugą część masy brzoskwiniowej i znów przykryć drugim biszkoptem.
Czekoladę rozpuścić z mlekiem, wylać na ciasto, posypać wiórkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger