Sernik z masą brzoskwiniową
03:15:00
0
Ciasta i desery
,
ciasta proste
,
polewa z białej czekolady
,
sernik
,
sernik na biszkopcie
,
sernik z kokosem
,
sernik z masą brzoskwiniową
Składniki:
Biszkopt:
6 jaj,
szklanka cukru,
1,5 szkl mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do piecznia
Masa serowa:
1 kg twarogu sernikowego mielonego,
3/4 szkl cukru,
margaryna,
6 jaj,
budyń śmietankowy
Masa brzoskwiniowa:
budyń śmietankowy,
2 szkl mleka,
3/4 kostki margaryny,
szklanka wody,
galaretka brzoskwiniowa
Polewa:
2 łyżki mleka,
biała czekolada,
wiórki kokosowe
Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, wymieszać. Na końcu dodać żółtka i delikatnie wszystko razem wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Piec ok. 30 min.
Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Wkładka serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser, żółtka, budyń oraz pianę ubitą z białek. Wszystko razem wymieszać. Wylać na blachę z pergaminem i piec ok. 1 h. Wystudzić.
Masa brzoskwiniowa: Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Budyń ugotować z 2 szklankami mleka. Zostawić do ostygnięcia, potem utrzeć z margaryną. Do kremu dodać galaretkę i zmiksować razem.
Na wkładkę serową wyłożyć połowę masę brzoskwiniowej, przykryć biszkoptem. Wyłożyć drugą część masy brzoskwiniowej i znów przykryć drugim biszkoptem.
Czekoladę rozpuścić z mlekiem, wylać na ciasto, posypać wiórkami.
Biszkopt:
6 jaj,
szklanka cukru,
1,5 szkl mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do piecznia
Masa serowa:
1 kg twarogu sernikowego mielonego,
3/4 szkl cukru,
margaryna,
6 jaj,
budyń śmietankowy
Masa brzoskwiniowa:
budyń śmietankowy,
2 szkl mleka,
3/4 kostki margaryny,
szklanka wody,
galaretka brzoskwiniowa
Polewa:
2 łyżki mleka,
biała czekolada,
wiórki kokosowe
Upiec biszkopt: białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, wymieszać. Na końcu dodać żółtka i delikatnie wszystko razem wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem, wylać ciasto. Piec ok. 30 min.
Po wystudzeniu przekroić na 2 części.
Wkładka serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać ser, żółtka, budyń oraz pianę ubitą z białek. Wszystko razem wymieszać. Wylać na blachę z pergaminem i piec ok. 1 h. Wystudzić.
Masa brzoskwiniowa: Galaretkę rozpuścić w szklance wody. Budyń ugotować z 2 szklankami mleka. Zostawić do ostygnięcia, potem utrzeć z margaryną. Do kremu dodać galaretkę i zmiksować razem.
Na wkładkę serową wyłożyć połowę masę brzoskwiniowej, przykryć biszkoptem. Wyłożyć drugą część masy brzoskwiniowej i znów przykryć drugim biszkoptem.
Czekoladę rozpuścić z mlekiem, wylać na ciasto, posypać wiórkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz