Naleśniki ze serem w budyniu



  • Ciasto naleśnikowe: 2 szkl mleka
  • 1,5 szkl mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oleju
  • Nadzienie serowe: ser śmietankowy - 1 opakowanie
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • sos budyniowy: budyń waniliowy
  • 2 szklanki mleka
  • łyżeczka masła
  • polewa: 2 łyżki wody
  • 2 łyżki cukru
  • 15 dag margaryny
  • 3 łyżki kakao
  • dodatkowo : 0,5 szkl mleka
  • 3 łyżki bułki tartej
Z mleka, jajka, mąki i soli przygotować ciasto naleśnikowe. 
Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. 
Ser połączyć z cukrem wanilinowym, cukrem i śmietaną.
Naleśniki posmarować farszem i zrolować. 
Każdy naleśnik zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i dobrze podgrzać.
Z 1 litra zimnego mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej połowę opakowania budyniu i dobrze wymieszać. .
Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek, dodać masło i mieszać do momentu zagotowania.
Przygotować polewę: wszystkie składniki wymieszać, podgrzewać, nie gotować.

Naleśniki podawać z sosem budyniowym i polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger