Puszysty sernik


  • 1,5 kg sera z wiaderka
  • 1 kostka masła + 1/3 kostki masła na spód
  • 10 jajek
  • szklanka cukru
  • 1 budyń śmietankowy
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • sok wyciśnięty z połowy cytryny
  • duża paczka herbatników
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.
Masło, żółtka, cukier, ser, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny wymieszać mikserem. 
Do masy dodać ubite białka i wymieszać za pomocą łyżki.
Masę wylać na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną pokruszonymi herbatnikami wymieszanymi z masłem.
Piec 60 min w 180 stopniach. 
Po upieczeniu pozostawić 10 min w wyłączonym piekarniku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger