Wenus



  • Biszkopt: 6 jaj
  • ½ szklanki mąki pszennej,
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szklanka cukru,
  • Masa: 25 dag sera białego dwukrotnie zmielonego,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 0,5l śmietany 30
  • Śnieżka w proszku
  • 2 galaretki cytrynowe,
  • dżem brzoskwiniowy
  • prażony kokos: 10 dag kokosu,
  • ½ kostki margaryny,
  • 3 łyżki cukru
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt i przekroić go na pół.
Ser zmiksować z cukrem. W osobnym naczyniu ubić śmietanę ze Śnieżką. Galaretki rozpuścić w 0,5 l. wody. Kiedy galaretka zacznie tężeć połączyć wszystkie składniki i wylać na pierwszy biszkopt. Następnie przykryć drugim biszkoptem.Na patelni rozpuścić margarynę, dodać cukier i kokos. Przysmażać kokos do czasu, aż nabierze złocistego koloru. Wierzch biszkoptu posmarować dżemem i posypać kokosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger