Ciasto Krówka


  • Ciasto : 6 jaj
  • 15 dag cukru
  • 12 dag mąki
  • łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa: 0,5 margaryny
  • kostka masła
  • budyń o smaku toffi
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 l mleka
  • dodatkowo : paczka herbatników
  • duża masa krówkowa
  • czekolada gorzka
Ciasto: Białka ubić, dodać cukier, dalej ubijać, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, przełożyć do form , piec ok 35 min. Ostudzone ciasto przekroić na dwie części.

Masa: Budyń ugotować w 0,5 l mleka i z 3 łyżkami cukru. Margarynę i masło utrzeć z ostudzonym budyniem. W trakcie ucierania dodać 4 łyżki masy krówki. Puszkę z krówką wstawić do garnka z wodą i ogrzewać aby masa dobrze się rozsmarowała .

Trochę masy pozostawić do dekoracji.

Na jedno ciasto wyłożyć 1/2 masy, ułożyć herbatniki, rozsmarować krówkę, dać herbatniki, kolejną warstwę masy, drugie ciasto, rozsmarować pozostałą masę i posypać startą czekoladą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger