Zupa brokułowa
50 dag brokułów,
4 łyżki jogurtu naturalnego,
25 dag włoszczyzny,
pół pęczka natki,
1 szklanka mleka,
sól, pieprz
Włoszczyznę pokroić. Do osolonego wrzątku wrzucić włoszczyznę. Gotować ok. 25 min, dodać brokuł. Podgotować jeszcze ok. 5 min. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem, doprawić. Doprowadzić do wrzenia i posypać natką, rozlać do talerzy.
4 łyżki jogurtu naturalnego,
25 dag włoszczyzny,
pół pęczka natki,
1 szklanka mleka,
sól, pieprz
Włoszczyznę pokroić. Do osolonego wrzątku wrzucić włoszczyznę. Gotować ok. 25 min, dodać brokuł. Podgotować jeszcze ok. 5 min. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem, doprawić. Doprowadzić do wrzenia i posypać natką, rozlać do talerzy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz