ciasto budyniowe na herbatnikach z masą krówkową

Składniki:
400 g herbatników,
puszka masy krówkowej,
masa budyniowa - przepis na:  idealna masa budyniowa
0,5 l śmietanki kremówki,
2 szt  śmietan-fix,
4 łyżki cukru pudru


Przygotować masę budyniową:  przepis na masę budyniową. Herbatnikami wyłożyć blachę. Wylać na nie masę budyniową, przykryć drugą warstwą herbatników, rozprowadzić na nich masę krówkową, przykryć kolejną warstwą herbatników.
Przygotować masę : śmietankę ubić, dodać do niej śmietan-fix oraz cukier puder, jeszcze trochę ubijać, wyłożyć na herbatniki. Przyozdobić dowolnie. Ja pokruszyłam pozostałe herbatniki, wyłożyłam na ciasto i posypałam kakao.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger