Pomysły na pasty kanapkowe

1. Pasta pieczarkowa


20 dag pieczarek,
cebula,
10 dag kiełków sojowych,
4 łyżki mascarpone,
10 dag serka topionego,
sól, pieprz,
czosnek,
tymianek
olej do smażenia

Pieczarki obrać,  pokroić w  drobne kawałki. Cebulę posiekać. Cebulę podsmażyć z pieczarkami na oleju.  Dodać kiełki sojowe, mascarpone, serek topiony, przyprawy. Wszystko razem wymieszać. 








2. Pasta jajeczna

6 jajek,
10 dag sera,
4 łyżki majonezu,
150 ml jogurtu naturalnego,
3 łyżki marynowanych pieczarek,
łyżka koperku
curry, sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo. Wymieszać  z serem, majonezem, jogurtem. Dodać  posiekane pieczarki, koperek, przyprawić. 

3. Pasta fasolowa z cebulą

1 szklanka ugotowanej fasoli,
0,5 cebuli,
majeranek,
gałka muszkatołowa,
olej do smażenia

Namoczoną wcześniej fasolę ugotować w małej ilości wody do miękkości.  Cebulę poddusić na oleju.  Fasolę i cebulę zmiksować na gładką masę. Dodać przyprawy.

4. Pasta brokułowa

brokuł,
3 łyżki wiórków kokosowych,
sok z cytryny,
pieprz, sól

Brokuł ugotować, odcedzić. Na suchej patelni podsmażyć wiórki kokosowe. Brokuł zmiksować z wiórkami, przyprawić sokiem z cytryny, dodać pieprz i sól do smaku. 

5. Paprykarz

3 marchewki,
2 pietruszki,
seler,
cebula,
3 łyżki pasty pomidorowej,
szklanka ugotowanego ryżu,
papryka słodka, sól

Warzywa obrać, zetrzeć na tarce.  Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości, dodajemy pastę, ryż przyprawiamy. Wszystko razem dusimy, aż do zmieszania smaków.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger