Zupa kalafiorowa z lanym ciastem

Składniki:
1 kalafior,
2 marchewki,
1 pietruszka,
2,5 l wody,
kostka rosołowa,
2 listki laurowe,
śmietana 18 %,
2 łyżki mąki,
sól, pieprz,
koperek
lane ciasto :
2 jaja,
4 łyżki mąki,
Kalafior podzielić na różyczki.  Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce.
Do garnka wlać wodę, wrzucić kostkę rosołową,  listki  laurowe, kalafior, marchewkę i pietruszkę. Gotować 15 min.
Jajka rozbić do salaterki, dodać mąkę.  Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.  Przez widelec wlewamy stróżki ciasta.
Śmietanę wymieszać z mąką i zaprawić zupę. Koperek posiekać i dorzucić do zupy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger