Sernik na herbatnikach z musem brzoskwiniowym



  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki żelatyny
  • 600g twarogu z wiaderka
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 żółtka
  • 125 g miękkiego masła
  • 250 g herbatników maślanych
  • puszka brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Odstawić do wystudzenia i włożyć do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w trzech łyżkach zimnej wody. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Ostudzić.
Ser, masło, cukry i żółtka zmiksować przez kilka minut na gładką masę.
Dodać ostudzone mleko, wymieszać i wstawić do stężenia na ok. pół godziny do lodówki.
Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na dnie ciasteczka maślane. Zalać masą serową.

Brzoskwinie odsączyć, zmiksować. Masę podgrzać, dodać galaretki, wymieszać i ostudzić. Masę przełożyć na ser.
Wstawić do lodówki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger