Zupa meksykańska z mięsem mielonym



  • 500 g mięsa mielonego
  • puszka zielonego groszku
  • puszka fasoli konserwowej czerwonej
  • puszka fasoli konserwowej białej
  • puszka pomidorów
  • puszka kukurydzy
  • 2 cebule czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • kostka rosołowa lub bulion
  • ½ opakowania papryki ostrej
  • ½ opakowania papryki słodkiej
  • sól, pieprz
  • 1 koncentrat pomidorowy
Na patelnię wrzucamy mięso mielone. Dodajemy ½ opakowania papryki ostrej i ½ opakowania papryki słodkiej, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Mięso mielone smażymy na patelni, dodajemy posiekaną cebulę. Całość smażymy kilka minut. 
W garnku gotujemy bulion lub wodę z kostką rosołową. 
Dodajemy podsmażone mięso mielone z cebulą i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. 
Dodajemy kukurydzę, fasolę, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy odsączony groszek i gotujemy parę minut.
Podajemy z ryżem lub z pieczywem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger