Tradycyjna sałatka gyros


  • filet z kurczaka
  • słoik ogórków konserwowych
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 cebule czerwone
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • mieszanka przypraw 'gyros'
  • 1 jogurt naturalny
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 2 czubate łyżka ostrego ketchupu
Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Rozgrzać olej na patelni i podsmażyć mięso. Dodać przyprawę gyros. Wystudzić. 
Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Kapustę pekińską pokroić. 
Wymieszać jogurt z majonezem i ketchupem na sos.
Przygotowane składniki układamy warstwami: kurczak, cebula, sos, ogórki, kukurydza, sos, pekińska, sos. 
Schłodzić i podawać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger