Murzynek z biszkoptami i dżemem - kocie oczy



  • 350 g mąki
  • 375 g mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 4 jaja
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g biszkoptów
  • 3 łyżki dżemu
  • margaryna Kasia
W rondelku zagotować margarynę, cukier, kakao i 6 łyżek wody. 
Ostudzić.
Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę. Do letniej masy dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem i na końcu pianę. 
Prostokątną formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Do formy wlać połowę ciasta. 
Biszkopty skleić dżemem po dwa i ułożyć na cieście jeden obok drugiego w równych rzędach.
Całość zalać drugą połową ciasta i piec 50 min. w 180 st. C.
Po przekrojeniu zimnego ciasta (przez środek biszkoptów) pojawią się „kocie oczy.”

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger