Napoleonka na cieście francuskim



  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 5 szklanek mleka
  • 3 budynie waniliowe
  • 6 łyżek cukru
  • 250 g masła
Ciasto francuskie rozwinąć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponakłuwać widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, po 5 minutach pieczenia ponownie ponakłuwać.
Piec ok 20 min,
Tak upiec każdy płat osobno. 
Odstawić do ostudzenia. 
Budynie ugotować z cukrem, wystudzić. Masło utrzeć na puch, porcjami dodawać budyń. Krótko zmiksować do połączenia składników. 
Na płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim płatem ciasta i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger