Roladki z mięsem mielonym w boczku z serem
750 g mielonego,
1 bułka namoczona w zimnej wodzie,
2 jajka,
duża cebula pokrojona w kosteczkę,
sól, pieprz, łyżka majeranku,
100 g sera żółtego w kawałku,
10 plastrów boczku,
natka pietruszki do dekoracji
Mięso włożyć do miski, dodać bułkę odciśniętą z wody, cebulę, przyprawy, jajka, zagnieść na miękką masę. Na dłoni formujemy placki z mięsa mielonego, na środek każdego dodajemy po kawałku sera i formujemy roladki. Każdą roladkę owijamy boczkiem i układamy na blasze. Posypujemy natką pietruszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30 w temp. 190 stopni.
1 bułka namoczona w zimnej wodzie,
2 jajka,
duża cebula pokrojona w kosteczkę,
sól, pieprz, łyżka majeranku,
100 g sera żółtego w kawałku,
10 plastrów boczku,
natka pietruszki do dekoracji
Mięso włożyć do miski, dodać bułkę odciśniętą z wody, cebulę, przyprawy, jajka, zagnieść na miękką masę. Na dłoni formujemy placki z mięsa mielonego, na środek każdego dodajemy po kawałku sera i formujemy roladki. Każdą roladkę owijamy boczkiem i układamy na blasze. Posypujemy natką pietruszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30 w temp. 190 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz