Roladki z mięsem mielonym w boczku z serem

750 g mielonego,
1 bułka namoczona w zimnej wodzie,
2 jajka,
duża cebula pokrojona w kosteczkę,
sól, pieprz, łyżka majeranku,
100 g sera żółtego w kawałku,
10 plastrów boczku,
natka pietruszki do dekoracji

Mięso włożyć do miski, dodać bułkę odciśniętą z wody, cebulę, przyprawy, jajka, zagnieść na miękką masę. Na dłoni formujemy placki z mięsa mielonego, na środek  każdego dodajemy po kawałku sera i formujemy roladki.  Każdą roladkę owijamy boczkiem i układamy na blasze.  Posypujemy natką pietruszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30 w temp. 190 stopni. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger