Ciasto drożdżowe z jabłkami dla leniwych - bez wyrabiania!

4,5 szkl mąki,
szklanka cukru,
4 roztrzepane jaja,
szklanka oleju,
3/4 szkl letniego mleka,
10 dkg drożdży
szczypta soli,
6 jabłek startych na tarce,
cynamon

Wszystkie składniki kładziemy warstwami. Najpierw rozkruszone drożdże, na to wysypujemy cukier, jaja, olej, mleko, przesianą mąkę i sól. Produkty muszą być ułożone równomiernie.  Misę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 h.
Po tym czasie składniki mieszamy ze sobą.  Blachę ( 26x30) wykładamy papierem, smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto wykładamy do blachy, układamy owoce, posypujemy cynamonem i pieczemy ok 50 min.

Ciasto jest wysokie !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger