Krokiety z mięsem mielonym
Naleśniki:
- 2 jajka
- pół łyżeczki soli
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki wody mineralnej gazowanej
Nadzienie:
- 50 dag mięsa mielonego- 2 cebule- 3 ząbki czosnku- olej- 2 jajka- 2-3 łyżki bułki tartej- sól-pieprz
-majeranek
-zioła prowansalskie
- 2 jajka
- pół łyżeczki soli
- 2 szklanki mleka
- 2 szklanki wody mineralnej gazowanej
- 2,5 szkl mąki pszennej
- 50 ml oleju
- 50 ml oleju
Nadzienie:
- 50 dag mięsa mielonego- 2 cebule- 3 ząbki czosnku- olej- 2 jajka- 2-3 łyżki bułki tartej- sól-pieprz
-majeranek
-zioła prowansalskie
Panierka:- bułka tarta - jajka
Składniki na naleśniki mieszam ze sobą dokładnie by nie powstały grudki. Naleśniki smażyć na oleju. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek zrumienić na oleju, dodać mięso, przyprawy i przesmażyć. Do przestudzonego mięsa wbić jajka, wsypać bułkę tartą, doprawić do smaku.
Mięso nakładać na naleśniki i zwijać krokiety. Każdego panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz