Krokiety z mięsem mielonym

Naleśniki:

2 jajka 
- pół łyżeczki soli
2 szklanki mleka
2 szklanki wody mineralnej gazowanej
- 2,5 szkl mąki pszennej
- 50 ml oleju

Nadzienie:

50 dag mięsa mielonego- 2 cebule- 3 ząbki czosnku- olej- 2 jajka2-3 łyżki bułki tartejsól-pieprz

-majeranek

-zioła prowansalskie

Panierka:- bułka tarta - jajka

Składniki na naleśniki mieszam ze sobą  dokładnie by nie powstały grudki. Naleśniki smażyć na oleju. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulę i czosnek zrumienić na oleju, dodać mięso, przyprawy i przesmażyć. Do przestudzonego mięsa wbić jajka, wsypać bułkę tartą, doprawić do smaku. 

 Mięso nakładać na naleśniki i zwijać krokiety. Każdego panierować  w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na rumiano z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger