Kotlety drobiowe w kokosowej panierce
600 g filetów z piersi kurczaka,
2 żółtka jajka,
10 łyżek wiórek kokosowych,
10 łyżek mąki,
5 łyżek mleka,
sól, pieprz,
olej do smażenia
Filety umyć, wyczyścić, rozbić tłuczkiem. W talerzu żółtka wymieszać z mlekiem, przyprawić. W drugim talerzu mąkę wymieszać z kokosem. Panierować w żółtku z mlekiem, potem w kokosie i smażyć na złoty kolor.
2 żółtka jajka,
10 łyżek wiórek kokosowych,
10 łyżek mąki,
5 łyżek mleka,
sól, pieprz,
olej do smażenia
Filety umyć, wyczyścić, rozbić tłuczkiem. W talerzu żółtka wymieszać z mlekiem, przyprawić. W drugim talerzu mąkę wymieszać z kokosem. Panierować w żółtku z mlekiem, potem w kokosie i smażyć na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz