Biszkopt z budyniem
Składniki:
Biszkopt:
6 jaj,
szklanka mąki,
szklanka cukru,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe z cukrem
4 szklanki mleka,
250 g margaryny
Dodatkowo:
powidło śliwkowe,
wiórki kokosowe
Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać.
Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 20 min. Wystudzić, przekroić na pół.
Zrobić masę: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę zmiksować na gładką masę, dodawać po łyżce budynie i nadal miksować.
Biszkopt posmarować powidłem, wyłożyć połowę masy budyniowej, przykryć drugim biszkoptem, znów wyłożyć masę budyniową, posypać wiórkami kokosowymi.
Biszkopt:
6 jaj,
szklanka mąki,
szklanka cukru,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe z cukrem
4 szklanki mleka,
250 g margaryny
Dodatkowo:
powidło śliwkowe,
wiórki kokosowe
Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać.
Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 20 min. Wystudzić, przekroić na pół.
Zrobić masę: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę zmiksować na gładką masę, dodawać po łyżce budynie i nadal miksować.
Biszkopt posmarować powidłem, wyłożyć połowę masy budyniowej, przykryć drugim biszkoptem, znów wyłożyć masę budyniową, posypać wiórkami kokosowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz