Biszkopt z budyniem

Składniki:

Biszkopt:
6 jaj,
szklanka mąki,
szklanka cukru,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa budyniowa:
2 budynie śmietankowe z cukrem
4 szklanki mleka,
250 g margaryny

Dodatkowo:
powidło śliwkowe,
wiórki kokosowe

Upiec biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodać cukier, dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem, dodać do piany, na końcu dodać żółtka, dokładnie wymieszać.
Ciasto wylać na blachę. Piec ok. 20 min. Wystudzić, przekroić na pół.

Zrobić masę: Budynie ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Margarynę zmiksować na gładką masę, dodawać po łyżce budynie i nadal miksować. 

Biszkopt posmarować powidłem, wyłożyć połowę masy budyniowej, przykryć drugim biszkoptem, znów wyłożyć masę budyniową, posypać wiórkami kokosowymi.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger