Kotlety kalafiorowe ze smażoną cebulką i koperkiem


  • Główka kalafiora
  • kostka rosołowa
  • cebula
  • pęczek koperku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki bułki tartej + szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
Kalafiora podzielić na różyczki. Ugotować z kostką rosołową na półmiękko. Odstawić do ostygnięcia, wyjąć z wody. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Koperek posiekać. Kalafiora stłuc jak ziemniaki, dodać jajka, 3 łyżki bułki tartej, pieprz do smaku, cebulę , koperek ,wszystko razem wymieszać. Formować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger