Schab w cebuli



  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 4 cebulki- szalotki
  • opakowanie zupy cebulowej
  • ząbek czosnku
  • łyżka majeranku, tymianku,
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Mięso odrobinę rozbić, przełożyć do głębokiego naczynia, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek, tymianek, czosnek przeciśnięty przez praskę, polać oliwą. Wszystko wymieszać i odstawić na ok. godz. 
Cebulę pokroić w pół plastry. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowaną według przepisu na opakowaniu zupą cebulową.
Piec w rozgrzanym piekarniku 1,5 h.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger