Schab w cebuli
- 6 plastrów schabu bez kości
- 4 cebulki- szalotki
- opakowanie zupy cebulowej
- ząbek czosnku
- łyżka majeranku, tymianku,
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Mięso odrobinę rozbić, przełożyć do głębokiego naczynia, doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek, tymianek, czosnek przeciśnięty przez praskę, polać oliwą. Wszystko wymieszać i odstawić na ok. godz.
Cebulę pokroić w pół plastry. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowaną według przepisu na opakowaniu zupą cebulową.
Piec w rozgrzanym piekarniku 1,5 h.
Cebulę pokroić w pół plastry. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać przygotowaną według przepisu na opakowaniu zupą cebulową.
Piec w rozgrzanym piekarniku 1,5 h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz