Spaghetti z papryką i mięsem mielonym
- 500 g mięsa mielonego
- papryka czerwona
- papryka żółta
- mała cebula
- czosnek garnulowany
- 2 puszki pomidorów krojonych
- sól, pieprz, bazylia, pieprz cayenne, chilli
- starty żółty ser
- makaron spaghetti
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Mięso smażyć na rozgrzanym oleju, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia posypać czosnkiem granulowanym.
Papryki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w drobną kostkę. Do usmażonego mięsa dodać papryki, cebulę, doprawić bazylią, chili pieprzem cayenne, solą i pieprzem. Na koniec dodać pomidory z puszki. Całość doprowadzić do wrzenia. Podawać z makaronem, posypanym startym serem.
Mięso smażyć na rozgrzanym oleju, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia posypać czosnkiem granulowanym.
Papryki umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w drobną kostkę. Do usmażonego mięsa dodać papryki, cebulę, doprawić bazylią, chili pieprzem cayenne, solą i pieprzem. Na koniec dodać pomidory z puszki. Całość doprowadzić do wrzenia. Podawać z makaronem, posypanym startym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz