Ciasto czekoladowe z masą kisielową




Ciasto:

2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
6 jaj,
1,5 szkl cukru
90 ml oleju,
70 ml mleka,
2 łyżki kakao

Masa:

2 kisiele,
2 galaretki ( takiego samego koloru jak kisiel)
250 g margaryny

Jaja wbić do misy, dodać cukier i miksować ok. 7 min. Na przemian dodać olej i mleko.  Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wsypać do składników i zmiksować. Tortownicę wyłożyć papierem, wysmarować masłem, osypać mąkę i przelać ciasto. Piec ok. 40 min. Po przestudzeniu przekroić na 2 części. 

Kisiele przygotować według przepisu na opakowaniu. Zdjąć z gazu i wsypać galaretki. Margarynę utrzeć. Do lekko przestudzonego kisielu dodać margarynę i wszystko razem utrzeć.

Na pierwszy blat  wyłożyć masę, przykryć drugim blatem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger