Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i kalafiorem

400 g dowolnego makaronu,
cebula,
filet z kurczaka,
500 g pieczarek,
200 g startego sera,
olej do smażenia,
kalafior,
250 ml śmietany 18 %,
2 jajka,
sól, pieprz, chilli, kurkuma, natka pietruszki

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Filet oczyścić, pokroić w kostkę, przyprawić solą pieprzem, kurkumą i podsmażyć na oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą. Pieczarki  obrać, pokroić w plasterki, oprószyć solą, pieprzem i podsmażyć.  Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie al dente.
Przygotować sos:  Śmietanę wymieszać z jajkami i przyprawami.
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć makaron,  pieczarki, kurczaka z cebulą, kalafior, wylać sos i posypać startym serem i natką pietruszki. Piec ok. 25 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger