Szybkie ciasto z kakao i migdałami w karmelu


  • Ciasto: 8 jajek
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • szklanka oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • Wierzch: 60 g margaryny
  • 60 g brązowego cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 60 g migdałów w płatkach
Ubić białka i pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodać żółtka, olej i wymieszana z proszkiem mąkę, dokładnie ucierać.
Połowę ciasta wylać na uprzednio przygotowana blaszkę.
Do pozostałej połowy dodać kakao i wykładać łyżką porcje na jasnym cieście.
Piec ok. 40 minut w 180 C.

Na patelni rozgrzać tłuszcz z cukrem i miodem. Kiedy się zacznie karmelizować, dodać migdały. Zamieszać i wylać masę na ciasto.
Odstawić na godzinkę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger