Sałatka ryżowa z kurczakiem i słonecznikiem


  • 200 g białego ryżu
  • 500 g filetu z piersi kurczaka
  • Puszka kukurydzy konserwowej
  • Puszka ananasa w plastrach
  • Biała część pora
  • 200 g łuskanych ziaren słonecznika
  • 3 łyżki majonezu
  • mały jogurt naturalny
  • 1 łyżka przyprawy do gyrosa
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Wystudzić. Przełożyć do miski. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki i oprószyć przyprawą do gyrosa. Smażyć, z obu stron, na złoty kolor, Dodać do ryżu.
Ananasa odcedzić z zalewy. Pokroić w kostkę. Dodać do sałatki.
Pora sparzyć, osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Dodać do sałatki. Wymieszać. Słonecznik uprażyć na patelni, na złoty kolor. Wystudzić. Dodać do sałatki.Do sałatki dodać majonez i jogurt. 
Sałatkę przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger