Bigos ze słodkiej kapusty
2 cebule
50 dag wędzonego boczku
50 dag cienkiej kiełbasy
200 ml koncentratu pomidorowego
Smalec lub olej do podsmażenia cebuli i kiełbasy
Suszona włoszczyzna
sól
3 listki laurowe
5 kulek ziela angielskiego
Pieprz cytrynowy , Majeranek
Kapustę umyć, wyciąć głąb i poszatkować. Przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować.
Dodać plasterki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy , suszoną włoszczyznę i łyżeczkę soli. Mieszać. Boczek pokroić w kostkę, dodać do kapusty.
Całość gotować do miękkości. Cebulę i kiełbasę podsmażyć, dodać pod koniec gotowania.
Przyprawić majerankiem i pieprzem cytrynowym.
Dodać plasterki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy , suszoną włoszczyznę i łyżeczkę soli. Mieszać. Boczek pokroić w kostkę, dodać do kapusty.
Całość gotować do miękkości. Cebulę i kiełbasę podsmażyć, dodać pod koniec gotowania.
Przyprawić majerankiem i pieprzem cytrynowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz