Biszkopt z masą kisielową


Składniki:
Biszkopt:
6 jajek,
1,5 szklanki mąki,
szklanka cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:
2 kisiele,
2 galaretki ( takiego samego koloru jak kisiel)
250 g margaryny

Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do piany, żółtka dodać także do piany. Wszystko delikatnie wymieszać.
Biszkopt wylać na blachę i piec ok. 25 min.  Po ostudzeniu podzielić na pół.

Kisiele przygotować według przepisu na opakowaniu. Zdjąć z gazu i wsypać galaretki. Margarynę utrzeć. Do lekko przestudzonego kisielu dodać margarynę i wszystko razem utrzeć.

Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę, przykryć drugim biszkoptem. Można posypać cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger