Spaghetti ze szpinakiem
08:40:00
0
dania bezmięsne
,
dania z makaronu
,
makaron ze szpinakiem
,
Obiady
,
spaghetti ze szpinakiem
,
zdrowie na talerzu
Makaron spaghetti,
opakowanie mrożonego szpinaku,
80 g masła,
2 cebule,
10 ml śmietany 30 %,
2 ząbki czosnku,
sól,
straty żółty ser
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Masło roztopić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posolić i smażyć do miękkości. Dorzucić szpinak oraz posiekany drobno czosnek. Dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak się roztopić poddusić jeszcze 10 min. Po tym czasie stopniowo dolewać śmietanę, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia. Szpinak podawać z makaronem i serem żółtym.
opakowanie mrożonego szpinaku,
80 g masła,
2 cebule,
10 ml śmietany 30 %,
2 ząbki czosnku,
sól,
straty żółty ser
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Masło roztopić na patelni, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posolić i smażyć do miękkości. Dorzucić szpinak oraz posiekany drobno czosnek. Dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak się roztopić poddusić jeszcze 10 min. Po tym czasie stopniowo dolewać śmietanę, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia. Szpinak podawać z makaronem i serem żółtym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz