Tiramisu
Biszkopt:
6 jajek
1,5 szkl mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1,5 szkl cukru
łyżka mąki ziemniaczanej
Masa:
2 kremy tiramisu
kakao
Poncz:
400 ml przegotowanej wody
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
Jajka ucieramy z cukrem. Obie mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do jajek. Wylewamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy o wymiarach 38X25. Pieczemy w 180 stopniach ok 40 min. Ostudzony biszkopt przekrawamy na 2 części.
Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Kawę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie i nasączamy oba biszkopty.
I biszkopt smarujemy kremem i posypujemy kakao, przykrywamy II biszkoptem, znów smarujemy kremem i posypujemy kakao. Odstawiamy do stężenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz