Śmietanowiec z galaretkami
- 800 ml śmietany 18 %
- szklanka cukru pudru
- 200 ml wody
- 5 łyżeczek żelatyny
- 3 galaretki o różnych kolorach
- biszkopty
Każdą z galaretek rozpuścić w 450 ml gorącej wody i przelać do płaskich pojemników.
Po ostudzeniu wstawić do lodówki aby zastygły, potem pokroić w kostkę.
Żelatynę rozpuścić w 200 ml gorącej wody.
Śmietanę z pudrem ubić i połączyć z przestygniętą żelatyną.
Do masy dodać pokrojone galaretki.
Całość przełożyć do formy wyłożonej biszkoptami i schłodzić w lodówce.
Po ostudzeniu wstawić do lodówki aby zastygły, potem pokroić w kostkę.
Żelatynę rozpuścić w 200 ml gorącej wody.
Śmietanę z pudrem ubić i połączyć z przestygniętą żelatyną.
Do masy dodać pokrojone galaretki.
Całość przełożyć do formy wyłożonej biszkoptami i schłodzić w lodówce.