5 sposobów na zagęszczenie sosów /zup

1. Zasmażka 3 łyżki mąki, łyżka masła Mąkę podsmażyć z masłem, dodać odrobinę zupy, którą chcemy zagęścić, a następnie dodać całość do garnka zupy. 2. Rozmieszanie żółtek Do zupy można dodać żółtka wymieszane z wodą ( do każdego...
Biszkopt z budyniem

Biszkopt z budyniem

Składniki: Biszkopt: 6 jaj, szklanka mąki, szklanka cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe z cukrem 4 szklanki mleka, 250 g margaryny Dodatkowo: powidło śliwkowe, wiórki kokosowe Upiec biszkopt:...
Prosty piernik z masą budyniową

Prosty piernik z masą budyniową

Składniki: Ciasto: 500 g mąki, 250 g miodu, 100 g cukru, 125 g masła, 3 jaja, 2 łyżeczki sody, 2 łyżeczki przyprawy do piernika Krem: 0,5 l mleka, 250 g masła, 2 budynie waniliowe, 3 łyżki cukru Masło z miodem rozpuścić w...
Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger