Miodownik z masą jabłkową

Miodownik z masą jabłkową

Składniki: Białe ciasto: 5 białek, szklanka mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, szklanka cukru, pół szklanki maku Blaty miodowe: 1,5 szkl mąki pszennej, 60 g miękkiego masła, 1/3 szklanki cukru, 3/4 łyżeczki sody, jajko, 2,5 łyżki...
Sernik z masą brzoskwiniową

Sernik z masą brzoskwiniową

Składniki: Biszkopt: 6 jaj, szklanka cukru, 1,5 szkl mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do piecznia Masa serowa: 1 kg twarogu  sernikowego mielonego, 3/4 szkl cukru, margaryna, 6 jaj, budyń śmietankowy Masa brzoskwiniowa: budyń...
Placuszki z maślanki

Placuszki z maślanki

Składniki: 1,5 szkl mąki pszennej, łyżka  cukru, szczypta soli, 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 duże jajko, niepełna szklanka maślanki owocowej 2 łyżki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Odstawić...
Sos biały do ryb

Sos biały do ryb

Składniki: 2 dag masła, 1 dag mąki, 0,125 l wywaru z mięsa,3 dag śmietany siekany koperek Mąkę rozetrzeć na surowo z masłem, rozprowadzić rosołem lub wywarem, dodać śmietanę, koperek, zagotować  i polać potrawę.Sos jest idealny...
Wigilijne pierogi ze słodką kapustą i grzybami

Wigilijne pierogi ze słodką kapustą i grzybami

Składniki: ciasto: kg mąki 3 jajka 3 łyżeczki soli woda gorąca farsz: cebula 2 garście suszonych grzybów pół dużej główki białej kapusty sól, pieprz olej Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, zalać wodą, dać łyżeczkę soli. Przykryć...

5 dodatków do zup !

1. Kluski biszkoptowe  Składniki: 6 jaj, łyżka mąki, rosół, sól Żółtka rozetrzeć z  łyżką mąki, posolić.  Ubić pianę z białek, dodać do żółtek, wymieszać. Do rondla wlać rosół w takiej ilości by przykrył dno.  Na...
Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger