Andrut z galaretką
Składniki:
Andrut,
2 galaretki (czerwona , żółta),
pół szklanki mleka 2 %,
3/4 szklanki cukru,
kostka margaryny
Wszystkie składniki dzielimy na dwie części. Przygotowujemy masę pierwszą: gotujemy mleko, dodajemy margarynę, cukier. Pod koniec dodajemy galaretkę czerwoną, mieszamy. Tak samo przygotowujemy drugą masę z żółtą galaretką. Gdy masy zaczną tężeć, na przemian przekładamy wafle.
Andrut,
2 galaretki (czerwona , żółta),
pół szklanki mleka 2 %,
3/4 szklanki cukru,
kostka margaryny
Wszystkie składniki dzielimy na dwie części. Przygotowujemy masę pierwszą: gotujemy mleko, dodajemy margarynę, cukier. Pod koniec dodajemy galaretkę czerwoną, mieszamy. Tak samo przygotowujemy drugą masę z żółtą galaretką. Gdy masy zaczną tężeć, na przemian przekładamy wafle.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz