Krokiety z kapustą i pieczarkami
13:29:00
0
dania bezmięsne
,
krokiety z kapustą
,
krokiety z pieczarkami
,
naleśniki
,
Obiady
,
pieczarki
Składniki:
Ciasto naleśnikowe:
- 500 ml mleka,
- 250 g mąki,
- 2 jajka,
- szczypta soli,
- 2 łyżki oleju do smażenia
Farsz:
- 500 g kiszonej kapusty,
- 500 g pieczarek,
- cebula,
-sól,
-pieprz
dodatkowo: jajko, bułka tarta i olej do smażenia
Mleko, mąkę, jajka, sól zmiksować na gładką masę. Smażyć naleśniki na oleju z obu stron. Kapustę obgotować w osolonej wodzie. Odstawić do wystygnięcia, odcisnąć wodę i poszatkować. Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć. Do cebuli dodać pieczarki i podsmażyć. Gdy woda odparuje dodać kapustę, doprawić do smaku i dusić ok 15 min. Na każdy naleśnik nakładać farsz, zwijać krokiety. Krokiety panierować w jajku, bułce i smażyć na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz