Filet z kurczaka w sosie własnym
08:08:00
0
drób
,
kurczak w sosie własnym
,
mięso drobiowe
,
Obiady
,
Potrawy mięsne
,
potrawy z kurczaka
,
sos
Składniki:
podwójny filet z kurczaka,
2 łyżki oliwy,
sól, pieprz, czerwona papryka słodka
ziele angielskie, liść laurowy,
pół kubka śmietany,
2 łyżki mąki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przyprawić i pokroić na mniejsze części. Na oliwie podsmażyć kurczaka z obu stron, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić ok. 30 min podlewając wodą. Na talerzyk wyciągnąć mięso. Śmietanę rozmieszać z dwiema łyżkami wody, dodać mąkę, wymieszać. Wylać na patelnię, mieszać by nie powstały grudki. Do sosu dodać mięso.
podwójny filet z kurczaka,
2 łyżki oliwy,
sól, pieprz, czerwona papryka słodka
ziele angielskie, liść laurowy,
pół kubka śmietany,
2 łyżki mąki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, przyprawić i pokroić na mniejsze części. Na oliwie podsmażyć kurczaka z obu stron, podlać ciepłą wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić ok. 30 min podlewając wodą. Na talerzyk wyciągnąć mięso. Śmietanę rozmieszać z dwiema łyżkami wody, dodać mąkę, wymieszać. Wylać na patelnię, mieszać by nie powstały grudki. Do sosu dodać mięso.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz