Szybki budyniowiec waniliowo- czekoladowy

Składniki:
2 szklanki mąki,
250 g margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szkl cukru,
5 jaj,
1 l mleka,
3 budynie czekoladowe,
1 budyń śmietankowy,
4 serki homogenizowane,
Zagnieść mąkę z proszkiem, 0,5 szkl cukru, 2 jajami, 100 g margaryny na gładkie ciasto.  Wyłożyć na dużą blachę. Budynie czekoladowe przygotować według przepisu na opakowaniu z użyciem litra mleka. Gorący budyń wylać na ciasto.  Białka ubić. Pozostałą margarynę utrzeć z 0,5 szklanką cukru.  Dodać żółtka i serki homogenizowane, budyń śmietankowy i  białka. Wymieszać.  Masę wyłożyć  na budyń. Piec w piekarniku ok 45 min w temp. 160 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger