Szybki budyniowiec waniliowo- czekoladowy
14:48:00
0
budyń
,
Ciasta i desery
,
ciasta proste
,
ciasto budyniowe
,
ciasto czekoladowe
,
szybkie ciasta
Składniki:
2 szklanki mąki,
250 g margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szkl cukru,
5 jaj,
1 l mleka,
3 budynie czekoladowe,
1 budyń śmietankowy,
4 serki homogenizowane,
250 g margaryny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 szkl cukru,
5 jaj,
1 l mleka,
3 budynie czekoladowe,
1 budyń śmietankowy,
4 serki homogenizowane,
Zagnieść mąkę z proszkiem, 0,5 szkl cukru, 2 jajami, 100 g margaryny na gładkie ciasto. Wyłożyć na dużą blachę. Budynie czekoladowe przygotować według przepisu na opakowaniu z użyciem litra mleka. Gorący budyń wylać na ciasto. Białka ubić. Pozostałą margarynę utrzeć z 0,5 szklanką cukru. Dodać żółtka i serki homogenizowane, budyń śmietankowy i białka. Wymieszać. Masę wyłożyć na budyń. Piec w piekarniku ok 45 min w temp. 160 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz