Klasyczne de volaille
11:49:00
0
drób
,
klasyczne de volaille
,
kotlety
,
mięso
,
Obiady
,
Potrawy mięsne
,
potrawy z kurczaka
4 filety z kurczaka,
1/2 kostki masła,
2 łyżki oleju,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej,
sól, pieprz
Filety umyć, oczyścić, osuszyć, delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Schłodzone, twarde masło podzielić na 4 plastry, zostawiając 2 łyżki. Na każdym filecie ułożyć po porcji masła, zwinąć w rulony. W razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Roladki panierować w jajku, bułce. Na patelni rozgrzać olej i pozostałe masło. Kotlety smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz