Naleśniki ruskie


Ciasto naleśnikowe:

2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
500 gram ugotowanych ziemniaków
400 gram sera białego
4 cebule,
pieprz, sól,

olej do smażenia
kilka plastrów sera żółtego 

Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. 

Ziemniaki umyć, obrać,  ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do wystygnięcia. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Ziemniaki i twaróg zmielić jeden raz, dodać cebulę, przyprawić. Wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w kopertę. Naleśniki kłaść do naczynia żaroodpornego, położyć na nie ser żółty i przygrzać w piekarniku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Kuchenne Rewolucje Justyny , Blogger