Naleśniki ruskie
06:36:00
0
ciasto naleśnikowe
,
dania bezmięsne
,
naleśniki
,
naleśniki ruskie
,
obiad z pomysłem
,
Obiady
,
ser żołty
Ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1/2 łyżeczki soli
500 gram ugotowanych ziemniaków
400 gram sera białego
4 cebule,
pieprz, sól,
olej do smażenia
kilka plastrów sera żółtego
Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni.
Ziemniaki umyć, obrać, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do wystygnięcia. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Ziemniaki i twaróg zmielić jeden raz, dodać cebulę, przyprawić. Wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać w kopertę. Naleśniki kłaść do naczynia żaroodpornego, położyć na nie ser żółty i przygrzać w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz