Sernik wiedeński
1 kg twarogu ( może być z wiaderka),
budyń waniliowy,
8 jaj,
125 g miękkiego masła,
szklanka cukru
Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić mikserem z cukrem na puszystą masę. Miksując dodawać twaróg, masło, budyń. Z białek ubić pianę, wymieszać z masą serową. Tortownicę posmarować masłem, posypać bułką tartą. Sernik przełożyć do tortownicy. Piec w 170 stopniach ok 60 min.
budyń waniliowy,
8 jaj,
125 g miękkiego masła,
szklanka cukru
Jajka umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić mikserem z cukrem na puszystą masę. Miksując dodawać twaróg, masło, budyń. Z białek ubić pianę, wymieszać z masą serową. Tortownicę posmarować masłem, posypać bułką tartą. Sernik przełożyć do tortownicy. Piec w 170 stopniach ok 60 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz