Roladki schabowe z mielonym
- 70 dag schabu bez kości
- 40 dag łopatki wieprzowej
- cebula
- sól, pieprz
- jajko
- bułka tarta
- olej
Schab pokroić w plastry, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem.
Łopatkę wieprzową zmielić z dodatkiem cebuli. Doprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.
Na plastry schabu nakładać farsz z łopatki. Następnie schab zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięsa. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Piec w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
Łopatkę wieprzową zmielić z dodatkiem cebuli. Doprawić do smaku i wyrobić na jednolitą masę.
Na plastry schabu nakładać farsz z łopatki. Następnie schab zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięsa. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Piec w naczyniu żaroodpornym, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz